Kategorijoje Naujienos

OSK Sakas narys Pasaulio orientavimosi sporto čempionate Škotijoje

2024 liepos 17 20:08 | Donatas Mickus

db8928c6-a1e2-4d2d-b7e6-a991cde32162

Liepos 12 – 16 d. Škotijoje, Edinburge vyko Pasaulio orientavimosi sporto čempionatas. Lietuvos rinktinę atstovavo mūsų klubietis Kevinas Olišauskis. Po vykusio čempionato Kevinui uždavėme keletą klausimą apie čempionatą ir nuotaikas po jo.

Kaip vertini, ar pavyko pasiruošimas čempionatui?

Pasiruošimas Pasaulio čempionatui nebuvo toks, kokio reikia. Tačiau visuomet paprasta kalbėti po fakto. Rezultatai galėjo būti geresni ir tuomet galbūt pasiruošimas atrodytų tinkamas? Daug dėmesio buvo skirta fiziniam pasiruošimui, tačiau stipriai per mažai specifiniam darbui su sprinto žemėlapiu.

Kaip praėjo čempionatas, kas nustebino?

Čempionatas praėjo sklandžiai, organizatoriai paruošė labai aukšto lygio trasas. Buvo labai daug savanorių, kurie prisidėjo prie renginio organizavimo. Geros trasos, geri žemėlapiai, punktai savo vietose, viskas minučių tikslumu.

Ko pasimokei iš čempionato ateities startams?

Iš šio čempionato pasimokiau, kad reikia skirti gerokai daugiau dėmesio ir laiko specifiniam pasiruošimui su žemėlapiu. Taip pat reikia vykti į stovyklas ir/ar varžybas užsienyje. Žmonės sako, kad sprintui galima puikiai pasiruošti ir Lietuvoje. Taip, galima ruoštis, tačiau čia mes neturime smulkių bromų, laiptukų, gyvatvorių. O jei ir turime, tai labai mažai arba ne tokius, kokie būna čempionatų vietovėse. Jei akis nepratusi sužiūrėti šios “smulkmės”, labai sunku švariai įveikti trasą, žemėlapis atrodo perkrautas ir sunku jį generalizuoti trasos metu.

Komentuok